Следвайте Гласове в ТелеграмПремиерът Николай Денков критикува журналиста от БНР Петър

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПремиерът Николай Денков критикува журналиста от БНР Петър
Коментари Харесай

Денков критикува Петър Волгин заради интервюто му за телевизия Россия 1

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Премиерът Николай Денков подлага на критика журналиста от БНР Петър Волгин поради изявлението му за телевизия " Россия 1 ".

Във видео за премахването на Паметника на Съветската войска, излъчено по " Россия 1 ", Волгин приказва за " елементарните жители " в България, които " не вижат в Русия зложелател ". " За мен е проблем публицист в българска обществена медия да се изявява като показал на елементарните хора пред непозната медия. Ако желае да бъде елементарен човек, дано да излезе като елементарен човек, само че той е публицист в Българското национално радио и това не е задоволително ", разяснява Денков през днешния ден.

Премиерът подсети през днешния ден, че няма ограничавания по отношение на активността на публицистите на малкия екран, а единствено възбрана за излъчването на " Росия 1 " в България и другите страни от Европейски Съюз.

В репортажа за съветската телевизия Волгин споделя на съветски ези), че българските жители не виждат " зложелател " в лицето на Русия, а болшинството от ръководещия хайлайф мислят и споделят, че " Русия е отговорна за всичко ". Според Волгин това показва  " какъв огромен разлом съществува сред елементарните хора и хората, които ръководят страната ". 

 

 

Вицепремиерът Мария Габриел заяви, че чака цялостен отчет от службите за сигурност и в случай че се наложи, ще бъдат подхванати дейности. Според Габриел - визите на членовете на екипа са издадени от друга страна член на Европейския съюз. Министерство на външните работи не е имало отношение към сходни действия и съблюдава отговорностите си, споделя още тя на брифинг пред публицист

По-рано през днешния ден ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски подаде сигнал в Министерството на вътрешните работи (МВР) и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС), че в България има журналистически екип на неразрешената в Европейския съюз телевизия " Русия 1 " и настоя неотложно да се откри по какъв начин представителите на медията са били позволени в страната. По-късно вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че журналистката от " Росия 1 ", подготвила видео материала, е влезнала в България с виза, издадена въпреки това от Европейския съюз, само че още се чака обстоен отчет от службите по въпроса.

Източници: dnevnik.bg, boulevardbulgaria.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР